14:00

Mälarhöjden-Hägersten FF 1

Tung förlust i premiären

Seriepremiär i div 1 mot Mälarhöjden/Bredäng.

Vi startar matchen bra. Redan i 2:a minuten så nickar Adam fram John som gör 1-0 tror vi.....men ytterst tveksamt bortdömt för offside.
Vi förlägger lite mer spel på deras planhalva men de sticker emellanåt upp på vår planhalva utan att komma till avslut. Ture har ett avslut efter en hörna som målvakten plockar ner på mållinjen och i 14:e så spelar John fram Sebbe som skjuter utanför.
MB kommer några minuter senare till ett avslut som är alldeles för löst och skapar inga problem för Nusret i målet.
I 20:e spelar John återigen fram Sebbe men även denna gång går skottet utanför. Tre minuter senare slår Anders en fantastisk långboll till John som blir fri men lobben blir för lös och målvakten kan enkelt rädda. Vi fortsätter att skapa problem för dem och Ludde har ett skott över efter framspelning av Sebbe och strax därefter skjuter Viktor ett skott över.
Med 10 min kvar tar MB över och David gör en grym glidtackling och får bort bollen precis innan de ska avsluta. MB har lite spel i och runt vårat staffområde utan att komma till något farligt avslut. I 40:e min drar Deniz på sig ett gult kort.
0-0 i paus men en relativt bra första halvlek där vi borde haft ledningen.

Andra halvlek börjar med att vi slår en felpass på mittplan rätt till en MB spelare som slår en boll på djupet. Nusret kommer fel på utrusningen och de kan rulla in 0-1.
Men vi hänger inte med huvudena.....minuten senare har Adam ett bra skott utanför och strax därefter spelar Viktor fram John vars avslut räddas till hörna. I samma minut spelar sedan Anders upp en fin boll till Adam som lurar sin motståndare och tar några kliv mot mål och drar till ett riktigt bra skott men målvakten gör en fin räddning och tippar bollen till hörna.
Direkt efter hörnan sticker MB upp i en kontring och kommer helt fria med Nusret som gör grym räddning och tippar bollen till hörna. Hörnan avslutas med att de skjuter över.
I 14:e drar Alex på sig ett gult för snack innan vi i 19:e får en frispark mitt på offensiv planhalva. Adam skjuter den bra men målvakten gör återigen en fin räddning och tippar bollen till hörna. I anfallet därefter drar Sebbe till med sin vänster men skottet går tyvärr utanför.
I 29:e kommer återigen MB upp i en kontring och Nusret gör återigen en mycket fin räddning när han tippar bollen till hörna. Åtta minuter senare vinner MB bollen på mittplan och kan slå en boll i djupet där deras spelare kommer först och kan placera in 0-2.
Minuten senare har vi en bra reduceringschans när John slår en perfekt hörna som Ture kommer högst på men nicken går utanför.
Matchen avslutas med att vi är passiva (vi orkar helt enkelt inte) i försvarsarbetet (mittfältet) och MB kan placera in 0-3.

0-3 känns inte som det speglade matchbilden men vi kan inte prata bort resultatet. Vi får istället ta med oss följande:
- Många spelare orkar in så mycket som de borde......
- Flera spelare har problem med att behandla bollen. Om det beror på planen eller inte är osäkert att säga men vi måste bli bättre med fötterna.
- Vi kommer till 13 bra till väldigt bra avslutslägen och gör noll mål. Det är inte godkänt.

Träning som vanligt i veckan och nya friska tag nästa söndag borta mot Reymersholm.